MediaWatch

S vil have mindst 5 procent fra Netflix og HBO til dansk indholdsproduktion

Streamingtjenester skal lægge en langt større andel af omsætningen i Danmark, end de gør i lande som Tyskland og Frankrig, mener Socialdemokraterne. Professor siger god for at pålægge Netflix investeringsbidrag, men det bliver ikke uden problemer.

Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Vi har hørt det før, og i dag har Socialdemokratiet gjort det til et hovedkrav i partiets mediepolitiske ambitioner. Streamingtjenesterne, som danskerne poster penge i for at se "Game of Thrones", "The Crown" og "Stranger Things", skal give tilbage til økosystemet og bidrage til dansk indholdsproduktion.

Står det til Socialdemokraterne, skal streamingtjenesterne fra næste år, når en ny medieaftale skal træde i kraft, sende mindst 5 pct. af deres danske omsætning tilbage i produktionsmiljøet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs