MediaWatch

Medieaktører vil have sortseere til lommerne

Bl.a. Dansk Journalistforbunds formand og chefredaktør for Avisen.dk vil styrke produktionen af dansk indhold og vil finde en del af finansieringen ved at tvinge sortseere til at bidrage.

/Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der er mere end nogensinde pres på dansk indhold, og derfor skal der investeres i DR, TV 2-regionerne, Radio24syv og public service-indhold i øvrigt. Det mener seks medieaktører i et fælles debatindlæg i Berlingske forfattet af Bente Sorgenfrey, formand for FTF, Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, direktør for Producentforeningen, Klaus Hansen, Katja Holm, formand for Dansk Skuespillerforbund, Nicolai Kampmann, chefredaktør for Avisen.dk, og Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund.

Meldingen kommer forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig. De seks skribenter mener, at husstande, der ikke betaler licens, skal til lommerne og derved finansiere dansk indhold i fremtiden.

"Det diskuteres bl.a. at lave en særlig medieskat eller sætte public service på finansloven – dermed vil alle betale til fællesskabet over skatten, og sortseere vil være en saga blot. Modellen overlader vi til politikerne. Det afgørende er, at man finder en model, hvor afstanden mellem politikere og journalister stadig er mindst en armslængde. Og at den nye indkrævning bliver uomgængelig, så alle danskere både betaler til og kan nyde godt af public service," skriver de seks aktører i debatindlægget.

DR, der står for licensopkrævningen, oplyste i foråret 2017 til MediaWatch, at der er omkring 270.000 danske husstande, der ikke betaler licens. Det er uvist, hvor mange af dem der er sortseere, og hvor mange der ikke er licenspligtige. Hvis alle 270.000 husstande betalte licens, ville det indbringe knap 700 mio. kr. ekstra i licens.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere