MediaWatch

Fotochefer kritiserer DR for at tage betaling for live-transmission

Fotochefer fra Berlingske og Politiken mener ikke, det er rimeligt, at der skal betales for DR's live-transmission fra Prins Henriks bisættelse. DR afviser kritikken.

Prins Henrik blev i går bisat fra Christiansborg Slotskirke. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Prins Henrik blev bisat i går, tirsdag, og hvis medier ville vise live-billeder fra bisættelsen, så måtte de betale til DR og TV 2, der samarbejdede om at sende fra Christiansborg Slotskirke under begivenheden. Det møder kritik fra fotochefer hos Politiken og Berlingske, skriver Politiken.

"Danmarks Radio har public service-forpligtelser. Alle betaler også til dem i forvejen. At DR vil tage penge for sådan en begivenhed er principielt helt forkert. Helt galt," siger Søren Lorenzen, fotochef hos Berlingske, til Politiken.

Lars Fredenslund Høgsberg, underdirektør i DR Medier, siger til Politiken, at DR skal tage betaling for live-sendingen med henvisning til reglerne for DR's kommercielle aktiviteter.

"Vi skal tage penge for det. Andre mediehuse har mulighed for at tage kontakt med kongehuset, som vi har gjort, og da vi hørte fra andre mediehuse, var det meget sent i forhold til at åbne aftaler, der har ligget klar i lang tid," siger Lars Fredenslund Høgsberg til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs