MediaWatch

Fotochefer kritiserer DR for at tage betaling for live-transmission

Fotochefer fra Berlingske og Politiken mener ikke, det er rimeligt, at der skal betales for DR's live-transmission fra Prins Henriks bisættelse. DR afviser kritikken.

Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Prins Henrik blev i går bisat fra Christiansborg Slotskirke. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Prins Henrik blev bisat i går, tirsdag, og hvis medier ville vise live-billeder fra bisættelsen, så måtte de betale til DR og TV 2, der samarbejdede om at sende fra Christiansborg Slotskirke under begivenheden. Det møder kritik fra fotochefer hos Politiken og Berlingske, skriver Politiken.

"Danmarks Radio har public service-forpligtelser. Alle betaler også til dem i forvejen. At DR vil tage penge for sådan en begivenhed er principielt helt forkert. Helt galt," siger Søren Lorenzen, fotochef hos Berlingske, til Politiken.

Lars Fredenslund Høgsberg, underdirektør i DR Medier, siger til Politiken, at DR skal tage betaling for live-sendingen med henvisning til reglerne for DR's kommercielle aktiviteter.

"Vi skal tage penge for det. Andre mediehuse har mulighed for at tage kontakt med kongehuset, som vi har gjort, og da vi hørte fra andre mediehuse, var det meget sent i forhold til at åbne aftaler, der har ligget klar i lang tid," siger Lars Fredenslund Høgsberg til Politiken.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere