MediaWatch

S: Udenlandske aktørers betaling til dansk indhold er vigtigste krav

Socialdemokratiet vil have som det vigtigste krav til kommende medieforhandlinger, at streamingtjenester bidrager til finansieringen af dansk indhold.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Udenlandske aktører såsom Netflix og HBO skal til lommerne og være med til at finansiere dansk indhold. Det mener Socialdemokratiet, skriver DR.

Tanken er ikke ganske ny for Socialdemokratiet. Partiets medieordfører, Mogens Jensen, luftede samme tanker over for Politiken i november. Og forslaget om udenlandske aktørers betaling til dansk indhold bliver en del af partiets udspil til de kommende medieforhandlinger, der skal munde ud i et nyt forlig.

"Vores vigtigste krav ved de kommende medieforligsforhandlinger er, at vi i fællesskab bruger de redskaber, vi kan bruge til at få de internationale aktører til at bidrage til dansk indholdsproduktion," siger Mogens Jensen til DR.

Socialdemokratiet foreslår, at streamingtjenesterne f.eks. skal lægge 5 pct. af indtjeningen i en fond, der finansierer dansksproget indhold.

Tankerne fra partiet bakkes op af Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet, mens kulturminister Mette Bock (LA) ikke "tror, det løser de udfordringer, som dansk medier står overfor," siger hun til DR.

DR-slankning, TV 2-salg og licensfarvel: Her står partierne op til medieforhandlingerne 

S vil hive streamingtjenester ind i forhandlinger om medieforlig 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs