MediaWatch

Bank: MTG vil sandsynligvis udskille digitalt ben

Handelsbanken tror, at MTG vil udskille digitalt forretningsben i selvstændigt selskab, efter fusionen med TDC er glippet.

Foto: PR foto/MTG

Den mislykkede fusion mellem MTG og TDC får sandsynligvis MTG til at udskille sit digitale forretningsben MTGx i et selvstændigt selskab. Det vurderer Handelsbanken i et morgenbrev, skriver Breakit og Dagens Industri.

"Den nemmeste måde at gøre dette på er at dele MTGx ud til aktionærerne, alternativt at sælge eller fusionere tv-forretningen," skriver Handelsbanken i morgenbrevet.

Handelsbanken vurderer, at en udskillelse af MTGx, som rummer selskaber inden for esport, gaming og videonetværk, vil få aktiekursen til at stige. Banken tror dog først, at en meddelelse om en udskillelse af det digitale forretningsben kan lande i anden halvdel af 2018 eller i 2019.

MTGx mere end fordoblede omsætningen i 2017 til 2,96 mia. svenske kr. primært drevet af nye opkøb. For hele året gav MTGx et underskud på 170 mio. kr. – men hvis man ser alene på fjerde kvartal af 2017, er der fremgang at spore, og selskabet præsterede et plus på 8 mio. svenske kr. i kvartalet.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs