MediaWatch

Bank: MTG vil sandsynligvis udskille digitalt ben

Handelsbanken tror, at MTG vil udskille digitalt forretningsben i selvstændigt selskab, efter fusionen med TDC er glippet.

PR foto/MTG
Foto: PR foto/MTG

Den mislykkede fusion mellem MTG og TDC får sandsynligvis MTG til at udskille sit digitale forretningsben MTGx i et selvstændigt selskab. Det vurderer Handelsbanken i et morgenbrev, skriver Breakit og Dagens Industri.

"Den nemmeste måde at gøre dette på er at dele MTGx ud til aktionærerne, alternativt at sælge eller fusionere tv-forretningen," skriver Handelsbanken i morgenbrevet.

Handelsbanken vurderer, at en udskillelse af MTGx, som rummer selskaber inden for esport, gaming og videonetværk, vil få aktiekursen til at stige. Banken tror dog først, at en meddelelse om en udskillelse af det digitale forretningsben kan lande i anden halvdel af 2018 eller i 2019.

MTGx mere end fordoblede omsætningen i 2017 til 2,96 mia. svenske kr. primært drevet af nye opkøb. For hele året gav MTGx et underskud på 170 mio. kr. – men hvis man ser alene på fjerde kvartal af 2017, er der fremgang at spore, og selskabet præsterede et plus på 8 mio. svenske kr. i kvartalet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere