MediaWatch

Tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen: Planer for TDC kan være på kant med loven

Der er tegn på, at konsortiets planer for TDC, som indtil videre er blevet fremlagt, kan være med til at hæmme konkurrencen på markedet og dermed være i strid med loven, vurderer rådgiver i konkurrenceforhold og tidl. kontorchef i Konkurrencestyrelsen.

PR/Yousee
Foto: PR/Yousee

Nærlæser man de udmeldte planer for TDC-koncernen, som konsortiet bestående af den australske kapitalfond Macquarie og tre danske pensionskasser indtil videre har lagt frem, kan det ende med at give de potentielle TDC-ejere problemer med loven. Sådan lyder det fra bl.a. Niels Rytter, tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen, som i dag driver virksomheden Konkurrenceraadgivning.dk, skriver Børsen.

Konkret bliver der peget på, at konsortiet eksempelvis ønsker at indgå samarbejde med elselskaberne om ikke at nedgrave nyt fiber i områder, hvor der allerede er fiber.

Det afgørende i sådan en situation er, hvorvidt der bliver forsøgt på at flytte markedsandele, lyder det fra Niels Rytter, der om lovligheden i det konkrete eksempel siger:

"Det kommer an på, hvad der står i aftalerne. Men hvis det kan bevises, at der er tale om markedsdeling, så mener jeg, det vil være ulovligt," siger han til Børsen.

PFA, hvis topchef Allan Polack er talsmand for virksomhederne bag buddet på TDC, oplyser til avisen, at konsortiet ikke har yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt, man at der "inden for nogle uger" vil blive fremsendt et officielt bud med flere deltaljer.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere