MediaWatch

Tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen: Planer for TDC kan være på kant med loven

Der er tegn på, at konsortiets planer for TDC, som indtil videre er blevet fremlagt, kan være med til at hæmme konkurrencen på markedet og dermed være i strid med loven, vurderer rådgiver i konkurrenceforhold og tidl. kontorchef i Konkurrencestyrelsen.

PR/Yousee
Foto: PR/Yousee

Nærlæser man de udmeldte planer for TDC-koncernen, som konsortiet bestående af den australske kapitalfond Macquarie og tre danske pensionskasser indtil videre har lagt frem, kan det ende med at give de potentielle TDC-ejere problemer med loven. Sådan lyder det fra bl.a. Niels Rytter, tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen, som i dag driver virksomheden Konkurrenceraadgivning.dk, skriver Børsen.

Konkret bliver der peget på, at konsortiet eksempelvis ønsker at indgå samarbejde med elselskaberne om ikke at nedgrave nyt fiber i områder, hvor der allerede er fiber.

Det afgørende i sådan en situation er, hvorvidt der bliver forsøgt på at flytte markedsandele, lyder det fra Niels Rytter, der om lovligheden i det konkrete eksempel siger:

"Det kommer an på, hvad der står i aftalerne. Men hvis det kan bevises, at der er tale om markedsdeling, så mener jeg, det vil være ulovligt," siger han til Børsen.

PFA, hvis topchef Allan Polack er talsmand for virksomhederne bag buddet på TDC, oplyser til avisen, at konsortiet ikke har yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt, man at der "inden for nogle uger" vil blive fremsendt et officielt bud med flere deltaljer.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere