MediaWatch

Danske Bank: Nye TDC-ejere vil sandsynligvis sælge Yousee

Tv-distributøren bliver sandsynligvis sat til salg, hvis et konsortium bliver nye ejer af TDC, vurderer Danske Bank i en analyse.

PR/Yousee
Foto: PR/Yousee

Yousee vil sandsynligvis være fortid i TDC-regi, hvis selskabets nye ejere bliver et konsortium bestående af pensionsselskaberne PFA, ATP og PKA samt australske Macquarie. Sådan lyder det i en analyse fra Danske Bank, skriver Finans.

Ifølge banken vil de nye ejere formentlig sætte Yousee, TDC Business og Fullrate og TDC's norske forretning Get til salg. Banken vurderer, at sidstnævnte sandsynligvis ender på hænderne af Telia.

"I torsdagens pressemeddelelse (fra konsortiet, red.) var der kun fokus på Danmark. De norske operationer blev overhovedet ikke nævnt. Vi tror, at de bliver sat til salg, og at Telia som tidligere nævnt vil være den mest sandsynlige køber," skriver Danske Bank i analysen ifølge Finans.

Konsortiet har gentagne gange fortalt, at det er interesseret i TDC for at udvikle en forretning med fokus på infrastruktur. Derfor vil de splitte selskabet op i to enheder. Konsortiet har samtidig afvist, at det har planer at sælge ud.

Danske Bank er desuden overbevist om, at TDC's bestyrelse træder tilbage, hvis konsortiet bliver nye ejere, og at det er usikkert, om TDC-topchef Pernille Erenbjerg vil fortsætte under et eventuelt kommende ejerskab.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere