MediaWatch

Danske Bank: Nye TDC-ejere vil sandsynligvis sælge Yousee

Tv-distributøren bliver sandsynligvis sat til salg, hvis et konsortium bliver nye ejer af TDC, vurderer Danske Bank i en analyse.

PR/Yousee
Foto: PR/Yousee

Yousee vil sandsynligvis være fortid i TDC-regi, hvis selskabets nye ejere bliver et konsortium bestående af pensionsselskaberne PFA, ATP og PKA samt australske Macquarie. Sådan lyder det i en analyse fra Danske Bank, skriver Finans.

Ifølge banken vil de nye ejere formentlig sætte Yousee, TDC Business og Fullrate og TDC's norske forretning Get til salg. Banken vurderer, at sidstnævnte sandsynligvis ender på hænderne af Telia.

"I torsdagens pressemeddelelse (fra konsortiet, red.) var der kun fokus på Danmark. De norske operationer blev overhovedet ikke nævnt. Vi tror, at de bliver sat til salg, og at Telia som tidligere nævnt vil være den mest sandsynlige køber," skriver Danske Bank i analysen ifølge Finans.

Konsortiet har gentagne gange fortalt, at det er interesseret i TDC for at udvikle en forretning med fokus på infrastruktur. Derfor vil de splitte selskabet op i to enheder. Konsortiet har samtidig afvist, at det har planer at sælge ud.

Danske Bank er desuden overbevist om, at TDC's bestyrelse træder tilbage, hvis konsortiet bliver nye ejere, og at det er usikkert, om TDC-topchef Pernille Erenbjerg vil fortsætte under et eventuelt kommende ejerskab.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere