MediaWatch

Konsortium byder over 40 milliarder på TDC – bestyrelsen anbefaler et ja

Spillet om TDC's fremtidige ejerskab ser ud til at nærme sig en afslutning. Konsortium bestående af bl.a. tre danske pensionskasser fremsætter et tilbud, som TDC's bestyrelse anbefaler. Dermed trækker bestyrelsen sin anbefaling af fusion med MTG tilbage.

/Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Et konsortium bestående af pensionsselskaberne PFA, ATP og PKA samt australske Macquarie har fremsat et købstilbud på TDC, og selskabets bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja til tilbuddet. Det skriver TDC i en fondsbørsmeddelelse.

Konsortiets interesse blev kendt i sidste uge, da flere medier kunne fortælle om interesse for at købe TDC. Selskabet bekræftede siden, at konsortiet havde meldt sig på banen, og at tilnærmelserne var blevet afvist.

Men nu har de fire parter altså lagt et bud, som TDC's bestyrelse anbefaler at sige ja til. Tilbuddet lyder på 50,25 kr. pr. aktie, svarende til 40,3 mia. kr. Det er 34,1 pct. højere end aktiekursen, før konsortiets interesse blev kendt onsdag aften i sidste uge.

Vil droppe anbefaling af MTG-fusion

Købstilbuddet fra konsortiet kommer, efter TDC 1. februar annoncerede en planlagt fusion med MTG's nordiske tv-forretning. Men fusionsplanen er nu lagt i graven efter købstilbuddet fra konsortiet.

"Selvom TDC’s bestyrelse og direktion fortsat er overbeviste om de strategiske fordele ved den tidligere offentliggjorte sammenlægning af TDC og MTG’s Nordic Entertainment og Studio-aktiviteter, har bestyrelsen konkluderet, at tilbuddet for TDC’s aktionærer repræsenterer en meget attraktiv, umiddelbar og sikker værdi," skriver TDC i meddelelsen.

Derfor har TDC også meddelt MTG, at TDC's bestyrelse ikke længere anbefaler den planlagte fusion.

Konsortiet, der nu har kurs mod at blive ejer af TDC, lægger vægt på selskabets rolle på infrastrukturmarkedet.

"Dette udgør en langsigtet investering i udviklingen af en central del af Danmarks digitale infrastruktur, som konsortiet ser et stort potentiale i. Alle erhvervslivets sektorer gennemgår en digital transformation, som kun vil komme til at gå hurtigere i de kommende år, og den digitale infrastruktur spiller en central rolle i understøttelsen af denne udvikling. Derfor mener vi, at denne løsning vil være til fordel for alle interessenter i Danmark," udtaler PFA’s adm. direktør, Allan Polack, i en meddelelse.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere