MediaWatch

Fondsbørsen vil finde TDC-læk

Den danske fondsbørs vil jagte de personer, der lækkede buddet på TDC til flere medier, skriver Berlingske.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Det bemærkelsesværdige overtagelsesforsøg af TDC, som Børsen i aftes kunne afsløre, sker efter en ukendt aktør har sendt et screenshot af det indikative bud til en række medier.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen fik en række medier et billede af en skærm, hvorpå det indikative bud var. Mailen blev sendt til en række medier blandt andet Berlingske, Børsen og Finans.dk samt nyhedsbureauet Ritzau.

Ifølge Berlingske modtog desuden svenske Dagens Industri, Reuters og Mergermarket oplysningerne.

Nu går Fondsbørsen ind og leder efter de, der har lækket informationen.

"Vi vil altid forsøge at finde ud af, om vi eller myndighederne kan finde kilden," siger Jakob Kaule, chef for overvågning på Fondsbørsen til avisen.

Derfor er TDC-aktien sat under observation, lyder det.

Tidligere bud gransket

Det er dermed anden gang et muligt bud på TDC undergår granskning af Fondsbørsen. I 2005 endte fem kapitalfondes overtagelsesforsøg af TDC med en sag, der i sidste ende resulterede i, at TDC fik en kraftig påtale af tilsynsmyndigheden Fondsrådet.

Dengang var informationen om et bud på TDC lækket målrettet til den erfarne erhvervsreporter Jason Singer på Wall Steet Journal, der derefter i dagevis kunne underholde investorer og den øvrige presse med detaljer om budprocessen.

Dengang var det tydeligt, at processen havde til formål at ryge TDC's daværende bestyrelse ud og tage stilling til buddet.

TDC fik efterfølgende kritik for at have orienteret for sent og for lidt. TDC endte dengang med at blive overtaget af de fem kapitalfonde.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs