MediaWatch

TV 2 dropper Venstre-profil efter sag om narkokørsel

Politikeren Jakob Engel-Schmidt mister sin plads som en af paneldeltagerne i "News & Co". Sagen om narkokørsel vil komme til at skygge for meget, siger chefredaktør for TV 2 News.

Foto: PR/TV 2

TV 2 News afbryder samarbejdet med Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt, der flere gange har været en del af panelet, der kommenterer dagens nyhedshistorier i eftermiddagsprogrammet "News & Co". Det skriver TV 2.

Tirsdag kom det frem, at Jakob Engel-Schmidt sidste sommer blev stoppet i sin bil med kokain i blodet, og den sag spænder ben for hans deltagelse, lyder begrundelsen fra ledelsen på TV 2 News.

"Jakob Engel-Schmidt har været en del af vores panel på 'News & Co.', og vi har sagt til ham i dag, at det kan han ikke fortsætte med foreløbig. Det er selvfølgelig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstændigheder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel," siger Ulla Pors, der er chefredaktør på TV 2 News.

Sagen har fået store jobmæssige konsekvenser for Venstre-politikeren, der siden efteråret har haft orlov fra Folketinget for at tiltræde som udviklingdirektør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock. Foruden tv-jobbet har Jakob Engel-Schmidt mistet den stilling og sin opstillingskreds i Lyngby-Taarbæk-kredsen.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs