MediaWatch

Medie: DR-besparelser tegner til ikke at blive en del af skatteaftale

Ifølge Berlingske vil en beskæring af DR's økonomiske ramme, som det ser ud nu, ikke blive en del af den skatteaftale, som Regeringen og Dansk Folkeparti forhandler om.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Regeringen og Dansk Folkeparti er tæt på at nå til enighed om en ny skatteaftale. Det skriver Berlingske på baggrund af flere centrale kilder.

Det har tidligere været fremme, at en beskæring af DR's økonomiske ramme kunne blive en del af aftalen. Men sådan tegner det ifølge Berlingske ikke til at blive.

"Et slankere DR har flere gange af DF været bragt ind i forhandlingerne om en skatteaftale, men en aftale om besparelser i DR vil, som det ligger lige nu, ikke blive en del af skattepakken. I stedet er der lagt op til, at en sådan aftale præsenteres efter vinterferien i forbindelsen med regeringens udspil til et nyt medieforlig, lyder det fra kilderne," skriver Berlingske.

Det var Politiken, der i december kunne berette, at regeringen havde spillet en DR-besparelse på 12,5 pct. på bordet. Sidenhen – helt præcist 9. januar – neddroslede regeringen sine ambitioner for skatteaftalen.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs