MediaWatch

DR-formand: Vi er blevet en politisk kastebold

Michael Christiansen ønsker sig kontinuitet og advarer imod, at DR bliver underlagt skiftende Folketingsflertals ønsker. Han kommer desuden de private medier i møde.

Foto: /Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen

Det er et langt større problem, at politikerne har gjort DR til  en del af værdikampen, end at flere partier rasler med sparesablen over for public service-huset. Det siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til Politiken.

"Mit rædselsscenarie er, at 90 mandater vedtager ét, og at 89 bliver til 90 mandater året efter og vedtager noget andet. Det vil være rigtig, rigtig truende for den demokratiske understøttelse, som skal finde sted i organisationen, og det vil føre til, at institutionen bliver underkastet en vilkårlighed," siger Michael Christiansen til Politiken.

Formanden siger, at han i øjeblikket ser tendenser til, at DR bliver en politisk kastebold. Han mener desuden, at det seneste års stormvejr om DR efter sager om høje fratrædelsesordninger og hestetransport er et udtryk for, at "der sker en kontinuerlig overeksponering af små ting for at lede efter, om dette hår i suppen skulle være en egentlig forurening."

Omvendt imødekommer DR-formanden nu en del af kritikken fra de private medier, som mener, at DR skader de private mediers muligheder for at drive forretning, når DR for eksempel lægger historier gratis ud til alle på nettet. Ifølge Michael Christiansen "kan da godt være, at vi skal være mindre brede på nogle platforme."

DR-formanden siger desuden til Politiken, at det er i orden, hvis DR tvinges til besparelser. Han kalder besparelser på 12,5 pct. for rimelige og realistiske. Det står i nogen grad i kontrast til Michael Christiansens udmelding i december, da Politiken kunne berette om tanker om at beskære DR's økonomiske ramme.

"DR har altid og vil også fremadrettet løse den opgave, Folketinget definerer. Men jeg vil gerne helt klart sige, at besparelse som den nævnte i størrelsesordenen 12,5 pct. over fire år er ganske omfattende og vil berøre alle dele af DR. Det vil derfor desværre ikke kunne gennemføres uden også at få mærkbare konsekvenser for brugerne," udtaler Michael Christiansen i en meddelelse dengang.

DR: Besparelser på 12 pct. er rimelige og realistiske

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs