MediaWatch

Få overblikket over fusionen mellem TDC og MTG

En mediehandel af de helt store blev offentliggjort i går, torsdag, da TDC og MTG's nordiske tv-forretning meddelte, at de vil slå sig sammen. Få overblikket over fakta og kommentarer her.

Pernille Erenbjerg og Anders Jensen, der bliver de to topdirektører i det fusionerede selskab, ved et pressemøde torsdag. | Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng

Noget så sjældent som en handel i milliardklassen på det danske mediemarked blev præsenteret i går. Danske TDC vil slå sig sammen med MTG's nordiske tv-forretning og dermed skabe en mastodont på mediemarkedet, der vil have en omsætning på 30 mia. kr. og nå ud til 10 mio. husstande i Norden.

I handlen er MTG's nordiske tv-aktiviteter værdisat til lige under 15 mia. kr. Ledelsen af det nye selskab vil bestå af TDC's adm. direktør, Pernille Erenbjerg, og Anders Jensen, vicedirektør hos MTG.

Hvis du har mistet overblikket over fusionen, så kan du herunder klikke dig videre til de artikler, som MediaWatch og ITWatch i går og i dag har skrevet om sagen.

TDC overtager MTG's tv-forretning i vækst

Analytikere: Milliardopkøb får selskabet ind i en helt ny liga

MTG bliver storaktionær i TDC

TDC-aktien straffes efter fusion med MTG

TDC vil ikke bygge hegn om MTG's indhold

MTG: Tiden er inde til konsolidering – men fusion rokker ved TV 2-interesse

Konkurrencestyrelsen vil zoome ind på to markeder i TDC-køb

Udenlandske storinvestorer afgør TDC-transaktion 

TDC-boss vil finde synergier for 600 millioner

Boxer efter milliardfusion: "Det skaber en virkelig potent kombination"

Tv-aktører: TDC's milliardopkøb af MTG fløjter volumengame i gang

TDC-direktør er åben for større nordisk fusion 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs