MediaWatch

DR Sporten hyrer ny vært og rykker til Aarhus

DR har hentet en ny mand til sit værtshold på DR Sporten, som netop er rykket til nyt studie i Aarhus som et led i public service-stationens udflytningsøvelse.

Det nye tv-studie og værtshold er klar til DR Sporten og DR Vejrets første livesending fra Aarhus torsdag den 1. februar. | Foto: Steen Klitgaard Jaacks, Type 1 / DR

Torsdag bliver første dag, hvor DR Sporten sender fra sit nye studie i Aarhus, som redaktionen fremover skal dele med DR Vejret. Begge redaktioner er netop flyttet fra København til den jyske hovedstad som en del af DR's udrykningsmanøvre, der blev meldt ud i 2016 og betyder, at en række afdelinger er blevet placeret uden for København for at sikre DR's tilstedeværelse omkring i landet.

I samme anledning har DR Sporten hyret en ny vært i skikkelse af Kresten Mosbæk, der tidligere har været selvstændig i Mosbæk Media og reporter for TV 2 Nord. Det oplyser mediekoncernen i en pressemeddelelse.

"Vi glæder os umådeligt meget til at sende fra vores nye studie, der ligger i flotte omgivelser i Dokk1 med udsigt over Aarhus Havn. I Aarhus kommer Sporten og Vejret til at ligge centralt placeret i forhold til at kunne dække – ikke bare Aarhus – men hele landet. Det er vigtigt, fordi DR skal være relevant for alle danskere og være til stede i alle dele af landet. Det giver ikke blot bedre udsendelser, det giver også flere billeder, indsigter og perspektiver på Danmark og danskerne," siger underdirektør Anders Kern Boje, DR Nyheder, i meddelelsen.

Ud over udflytningen af DR Sporten og DR Vejret er også dele af kulturredaktionen rykket til Aarhus, mens DR Videnskab har fået ny base i Aalborg.

Det er en uge siden, at sportsredaktionen også hyrede en ny kvindelig sportsvært i skikkelse af Josefine Høgh, der kom fra en stilling som sportsjournalist hos Discovery Networks.

I alt 165 årsværk flyttes fra København til Aalborg og Aarhus som led i DR's flytteplan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs