MediaWatch

Kvindelige ansatte kræver ligeløn hos BBC

170 kvinder ansat hos BBC beder nu om handling fra ledelsen efter flere sager med fokus på manglende ligeløn hos den britiske public service-udbyder. Seks mandlige værter har indvilget i at gå ned i løn.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Frank Augstein

BBC, den britiske pendant til DR, har den seneste tid været i centrum for beskyldninger om manglende ligeløn mellem mænd og kvinder. 170 kvindelige medarbejdere hos BBC har nu slået sig sammen og kræver handling, skriver Financial Times.

BBC's ligeløn – eller mangel på samme – kom i fokus i sommeren 2017, hvor en intern undersøgelse viste forskelle i aflønningen af mænd og kvinder. I begyndelsen af måneden opsagde BBC's Kina-redaktør, Carrie Gracie, sit job i protest mod, at hun fik mindre i løn end kollegaer i tilsvarende stillinger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs