MediaWatch

DR og TV 2 er topscorere i ny tillidsmåling

Ny tillidsmåling fra DR Medieforskning viser, at danskerne rangerer nyhedsudsendelser fra DR og TV 2 som de mest troværdige nyhedsmedier.

Foto: /Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/

En troværdighedsmåling, som Megafon har udført for DR Medieforskning i april og maj 2017, har DR og TV 2 som topscorere. Det skriver Journalisten.

Førstepladsen over de mest troværdige nyhedsmedier går til TV Avisen på DR1. 83 pct. af adspurgte har således svaret, at nyhedsudsendelsen har en høj eller meget høj troværdighed. På de efterfølgende to pladser finder man Radioavisen fra DR og Nyhederne på TV 2. I bunden af målingen finder man netmedierne Den Korte Avis og Dagens.dk samt Ekstra Bladet.

Målingen skal dog tages med et gran salt, idet svarprocenterne også dækker over danskere, der ikke kender de pågældende medier. Eksempelvis rammer det Weekendavisen, hvor 48 pct. af de adspurgte har svaret "ved ikke", og det giver avisen en placering i den nedre halvdel af listen, skriver Journalisten.

Den fulde tillidsmåling er blevet offentliggjort af DR Mediers redaktør for sociale medier, Christian Loiborg, på Twitter. Tillidsmålingen har været gennemført i årevis, men det er første gang, at tillidsmålingen offentliggøres i fuldt omfang.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs