MediaWatch

DR og TV 2 er topscorere i ny tillidsmåling

Ny tillidsmåling fra DR Medieforskning viser, at danskerne rangerer nyhedsudsendelser fra DR og TV 2 som de mest troværdige nyhedsmedier.

/ritzau/Finn Frandsen/
Foto: /Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/

En troværdighedsmåling, som Megafon har udført for DR Medieforskning i april og maj 2017, har DR og TV 2 som topscorere. Det skriver Journalisten.

Førstepladsen over de mest troværdige nyhedsmedier går til TV Avisen på DR1. 83 pct. af adspurgte har således svaret, at nyhedsudsendelsen har en høj eller meget høj troværdighed. På de efterfølgende to pladser finder man Radioavisen fra DR og Nyhederne på TV 2. I bunden af målingen finder man netmedierne Den Korte Avis og Dagens.dk samt Ekstra Bladet.

Målingen skal dog tages med et gran salt, idet svarprocenterne også dækker over danskere, der ikke kender de pågældende medier. Eksempelvis rammer det Weekendavisen, hvor 48 pct. af de adspurgte har svaret "ved ikke", og det giver avisen en placering i den nedre halvdel af listen, skriver Journalisten.

Den fulde tillidsmåling er blevet offentliggjort af DR Mediers redaktør for sociale medier, Christian Loiborg, på Twitter. Tillidsmålingen har været gennemført i årevis, men det er første gang, at tillidsmålingen offentliggøres i fuldt omfang.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere