MediaWatch

Larm Film med i Oscar-opløb om bedste dokumentar

Den dansk-syriske dokumentar "De sidste mænd i Aleppo", der har danske producentkræfter bag, er blandt de fem film, der kæmper om prisen som bedste dokumentar.

Der venter mere international opmærksomhed og rød løber for dokumentarfilmen "De sidste mænd i Aleppo", skriver Filminstituttet i en pressemeddelelse.

Filmen løb sidste år med prisen som bedste dokumentar ved Sundance Filmfestival og er nu blandt de fem, der er nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm.

"De sidste mænd i Aleppo" er instrueret af syriske Feras Fayyad og produceret af Søren Steen Jespersen fra Larm Film samt Kareem Abeed for Aleppo Media Center. Steen Johannessen har klippet og været medinstruktør.

"Det er en kæmpe forløsning og anerkendelse at få det her klap på skulderen. Det siger, at det her er en vigtig film," siger Søren Steen Jespersen i en kommentar til Ritzaus Bureau.

Filmen, der er støttet af Filminstitutet (DFI), følger en lille gruppe civile hjælpearbejdere fra De Hvide Hjelme i det syriske brændpunkt i byen Aleppo og er bl.a. baseret på billeder optaget af journalister fra Aleppo Media Center, skriver DFI.

"Nomineringen understreger Danmarks internationale styrke på dokumentarområdet. Vi formår at lave vigtige og betydningsfulde film, som bliver vist og anerkendt over hele verden – også i Hollywood," siger adm. direktør for Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, i meddelelsen.

De seneste fem år har tre danske dokumentarfilm har været nomineret til en Oscar.  Senest i 2016 var "The Look of Silence" af Joshua Oppenheimer, der også var nomineret for "The Act of Killing" i 2013.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs