MediaWatch

Dansk filmfotograf er nomineret til en Oscar

Filmen "The Shape of Water" kan indbringe den danske filmfotograf Dan Laustsen en Oscar – også "The Square" med danske Claes Bang er blandt de nominerede.

Ritzau Scanpix/AP/Matt Sayles
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Sayles

Dan Laustsen er nomineret til en den Oscar i kategorien Bedste Fotografering for filmen "The Shape of Water".

Det står klart tirsdag, hvor de nominerede film offentliggøres.

Dan Laustsen skal konkurrere mod fotograferne bag filmene Blade Runner 2049, Darkest Hour, Dunkirk og Mudbound.

Også i en anden kategori er der dansk islæt. Den svenske film "The Square" med danske Claes Bang er nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Filmen er instrueret af svenske Ruben Östlund og har Claes Bang i hovedrollen. Den har tidligere vundet Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes.

Danmarks kandidat til en nominering i kategorien var "Du Forsvinder" instrueret af Peter Schønau Fog. Filmen gik dog ikke videre til den såkaldte shortliste, der tæller ni film.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang i år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts 2018.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere