MediaWatch

TV Bingo rammes af nye regler for spil

Lov om hasardspil rammer TV Bingo, der har udsigt til at måtte halvere uddelingen af midler til sportsforeninger i Aalborg.

Scanpix Ritzau/Thomas Lekfeldt
Foto: Scanpix Ritzau/Thomas Lekfeldt

Nye regler for onlinespil rammer TV Bingo og betyder, at bingospillet kan udlodde færre midler. Det skriver Nordjyske.

Reglerne betyder, at spiludbydere skal betale 20 pct. af bruttospilleindtægterne i afgift, og derfor kan TV Bingo fremover udlodde 1,5 mio. kr. mod tidligere 3 mio. kr. Pengene går til idrætsforeninger i Aalborg.

"Vi beder nu de nordjyske folketingsmedlemmer om at se på sagen i håb om en mindre ændring af loven," siger Keld Jensen, formand for Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Aalborg (SIFA), der står bag TV Bingo, til Nordjyske.

Sagen er desuden landet på bordet hos kulturminister Mette Bock (LA). Hun er således blevet stillet to såkaldte paragraf 20-spørgsmål, hvor hun skal forholde sig til TV Bingos situation.

"Var det (...) virkelig den konsekvens (...), regeringen gik efter, da der blev indgået en aftale om, hvordan midlerne fra onlinespil skulle fordeles," lyder ét af spørgsmålene med henvisning til reglernes konsekvenser for TV Bingo.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere