MediaWatch

TV Bingo rammes af nye regler for spil

Lov om hasardspil rammer TV Bingo, der har udsigt til at måtte halvere uddelingen af midler til sportsforeninger i Aalborg.

Foto: Scanpix Ritzau/Thomas Lekfeldt

Nye regler for onlinespil rammer TV Bingo og betyder, at bingospillet kan udlodde færre midler. Det skriver Nordjyske.

Reglerne betyder, at spiludbydere skal betale 20 pct. af bruttospilleindtægterne i afgift, og derfor kan TV Bingo fremover udlodde 1,5 mio. kr. mod tidligere 3 mio. kr. Pengene går til idrætsforeninger i Aalborg.

"Vi beder nu de nordjyske folketingsmedlemmer om at se på sagen i håb om en mindre ændring af loven," siger Keld Jensen, formand for Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Aalborg (SIFA), der står bag TV Bingo, til Nordjyske.

Sagen er desuden landet på bordet hos kulturminister Mette Bock (LA). Hun er således blevet stillet to såkaldte paragraf 20-spørgsmål, hvor hun skal forholde sig til TV Bingos situation.

"Var det (...) virkelig den konsekvens (...), regeringen gik efter, da der blev indgået en aftale om, hvordan midlerne fra onlinespil skulle fordeles," lyder ét af spørgsmålene med henvisning til reglernes konsekvenser for TV Bingo.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs