MediaWatch

Seriemordere, 80'er-børn og dystopi giver Netflix fremdrift

De sidste tre måneder af 2017 var stærke for Netflix, der fik millioner af nye abonnenter. Det viser regnskab.

Foto: Scanpix Ritzau/AP/Matt Rourke

Netflix fik sidste år 24 mio. nye abonnenter på sin streamingplatform. Omsætningen steg i 2017 med 36 pct. til 11 mia. dollar – 67 mia. kr.

Det skriver Netflix i sit regnskab for fjerde kvartal.

"Fjerde kvartal afsluttede et fantastisk år for Netflix med nye sæsoner af "The Crown", "Black Mirror" såvel som "Stranger Things"."

"Vi lancerede også nye, succesfulde serier som "Godless", "Marvel's The Punisher" og "Mindhunter" fra instruktøren David Fincher," skriver Netflix.

"Mindhunter" er en populær serie om udviklingen af FBI's psykologiske profiler af seriemordere, "Stranger Things" er en hyldest til 80'ernes dystre sci-fi, og "Black Mirror" en samling fremtidsdystopier.

De mange nye serier har givet kunder i butikken. I fjerde kvartal – de sidste tre måneder af året – fik Netflix 8,3 mio. nye abonnenter og omsatte for 3,2 mia. dollar – 19,5 mia. kr.

Flest nye kunder uden for USA

Af de 8,3 mio. nye kunder kom de 6,4 fra andre lande end USA. Det er afgørende for Netflix' forretningsmodel, at forretningen bliver udvidet uden for hjemmemarkedet.

Det er den også blevet. Ved udgangen af året havde Netflix 62,8 mio. kunder uden for USA. Det er 18,4 mio. flere, end i samme periode året før.

Alt har dog ikke været fryd og gammen for Netflix i kvartalet. En af selskabets helt store succeser, "House of Cards", blev stoppet, da hovedrolleindehaveren, Kevin Spacey, blev beskyldt for sexchikane.

"Vi tog en omkostning på 39 mio. dollar (237 mio. kr., red.) for indhold, vi besluttede ikke at gå videre med," noterer Netflix kort i regnskabet.

Netflix havde allerede en sæson klar, da serien blev lagt ned.

På trods af at Netflix forventer mere konkurrence på streamingmarkedet fra giganter som Amazon, Apple, Facebook, YouTube og Disney, venter selskabet fortsat vækst.

I de første tre måneder af 2018 regner Netflix med at få 6,4 mio. nye abonnenter – 4,9 mio. af dem i udlandet.

"Vi tror på, at vores store investering i indhold betaler sig," skriver Netflix.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs