MediaWatch

MTG trækker sig fra digitalt medieselskab

Som led i MTG's transformation af broadcastforretningen sælger den svenske mediekoncern aktiemajoriteten i medieselskabet Trace for et trecifret millionbeløb.

Desjardins Image & Co
Jørgen Madsen Lindemann, adm. direktør, MTG. Foto: Desjardins Image & Co

MTG afhænder sin ejerandel på 75 pct. af den digitale medieplatform Trace. Køber er investeringsselskabet TPG Growth. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Trace værdisættes i handlen til 40 mio. euro, knap 300 mio. kr. Det udløser en gevinst til MTG på cirka 225 mio. kr. for aktieposten, der skal være med til at finansiere den digitale transformation af tv-selskabet.

"Vores fokus i MTG er på den accelererende digitale transformation af vores broadcastforretning og den hurtige ekspansion af vores digitale underholdningsportefølje i MTGx. Vi er glade for, at TPG Growth vil understøtte det næste skridt i Traces udvikling," udtaler topchef i MTG, Jørgen Madsen Lindemann, i meddelelsen.

Trace er en digital multimedieplatform, der blev etableret i 2003 og driver tv- og radiokanaler med musik og underholdningsprogrammer målrettet ung urban afrokultur i bl.a. Frankrig og Afrika. Selskabet har desuden streamingtjenesten Trace Play.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere