MediaWatch

DR-tillidsmand: Mange er bekymrede for deres job

Det skaber uro, når flere politiske partier varsler markante nedskæringer i DR, siger fællestillidsmand, som efterlyser svar på, hvad politikerne mener, at DR ikke skal lave i fremtiden.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

Politikernes sabelraslen mod DR skaber usikkerhed blandt de ansatte i public service-huset, siger fællestillidsmanden for journalisterne i DR, Henrik Vilmar, til BT.

"Det er klart, at det skaber noget uro, når politikerne melder ud, at vores arbejdsplads kan skæres helt ind til benet. Der er mange, der er bekymrede for deres job, og der er også mange, der undrer sig over, hvorfor der pludselig er dén holdning til os. Vi arbejder ret effektivt og har forøget vores produktion med flere hundrede procent. Vi kan ikke genkende billedet af frås med pengene. Der har været noget sager, som har været uheldige, men vi savner et fokus på det produkt, vi faktisk leverer," siger Henrik Vilmar til BT.

Fællestillidsmanden anerkender, at der kan findes besparelser på DR's 3,7 mia. kr. store budget. Men han savner, at politikerne forholder sig til besparelserne på "et bevidst og oplyst grundlag og ikke bare på baggrund af følelser", ligesom han efterlyser svar på, hvad politikerne mener, at DR ikke skal lave i fremtiden.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs