MediaWatch

DR-tillidsmand: Mange er bekymrede for deres job

Det skaber uro, når flere politiske partier varsler markante nedskæringer i DR, siger fællestillidsmand, som efterlyser svar på, hvad politikerne mener, at DR ikke skal lave i fremtiden.

Ritzau Scanpix/Erik Refner
Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

Politikernes sabelraslen mod DR skaber usikkerhed blandt de ansatte i public service-huset, siger fællestillidsmanden for journalisterne i DR, Henrik Vilmar, til BT.

"Det er klart, at det skaber noget uro, når politikerne melder ud, at vores arbejdsplads kan skæres helt ind til benet. Der er mange, der er bekymrede for deres job, og der er også mange, der undrer sig over, hvorfor der pludselig er dén holdning til os. Vi arbejder ret effektivt og har forøget vores produktion med flere hundrede procent. Vi kan ikke genkende billedet af frås med pengene. Der har været noget sager, som har været uheldige, men vi savner et fokus på det produkt, vi faktisk leverer," siger Henrik Vilmar til BT.

Fællestillidsmanden anerkender, at der kan findes besparelser på DR's 3,7 mia. kr. store budget. Men han savner, at politikerne forholder sig til besparelserne på "et bevidst og oplyst grundlag og ikke bare på baggrund af følelser", ligesom han efterlyser svar på, hvad politikerne mener, at DR ikke skal lave i fremtiden.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere