MediaWatch

TV 2 afviser medansvar for stressproblemer hos producenter

Ansatte i tv-branchen føler sig pressede og er ramt af stress på grund af arbejdsforholdene, men tv-stationen afviser at have et medansvar for problemerne.

Lotte Lindegaard, kanalchef, TV 2. | Foto: Miklos Szabo/TV 2

Selvom der den seneste måned er blevet berettet om pressede arbejdsforhold og stress i tv-branchen i fagbladet Journalisten, afviser TV 2, der som broadcaster er i den del af fødekæden, der bestiller programmer fra produktionsselskaber, at tv-stationen skulle have et medansvar for stress og sygemeldinger blandt producenternes ansatte.

Det skriver Journalisten, der har haft TV 2's kanalchef Lotte Lindegaard i tale.

"Jeg kan ikke genkende kritikken af, at vi på TV 2 bestiller i sidste øjeblik og presser produktionstiden ned. Det kan ske, at vi bestiller noget meget sent, men det er helt klart en undtagelse. Tid er kvalitet. Og vi har meget dårlige erfaringer med at lave brandslukningsbestillinger, så det arbejder vi hårdt på at undgå," siger hun til fagbladet.

Landets tv-producenter anerkendte i slutningen af 2017 billedet af en film- og tv-branche, som er plaget af hårde arbejdsforhold og et højt stressniveau, ligesom en stresskonsulent i Dansk Journalistforbund, der tager sig af henvendelser fra medlemmer med trivselsproblemer, fortalte til Journalisten, at hun forventede at holde 300 samtaler sidste år. Det er en fordobling i forhold til niveauet i de ni år, hun har arbejdet i forbundet

Ifølge Lotte Lindegaard er der dog grænser for, hvor meget ansvar TV 2 og andre tv-stationer kan tage for eksterne producenters ledelse af deres medarbejdere, men hun er indstillet på at tage en dialog med resten af tv-branchen i lyset af meldingerne om de problematiske arbejdsforhold, i og med TV 2 har en "soleklar interesse i, at produktionsforløbene ikke bliver unødvendigt pressede", fortæller hun til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs