MediaWatch

Britisk TV 2-pendant vil tjene penge på slutrunde via sociale medier

Selvom britiske Sky ingen rettigheder har til VM-slutrunden i fodbold til sommer, afholder det ikke Sky fra at gå efter en bid af den kommercielle kage. Ingredienserne er annoncørbetalte videoer og sociale medier.

/ritzau/AP/Peter Morrison
Foto: /ritzau/AP/Peter Morrison

Sommerens verdensmesterskaber i fodbold, som afholdes i Rusland med dansk deltagelse, bliver som udgangspunkt uden britiske Sky. Den Murdoch-ejede kommercielle tv-station, der i forvejen har Premier League-rettigheder, har ikke nogen tv-rettigheder til slutrunde, da den britiske lovgivning kræver, at kampene bliver vist på free-to-air-kanaler.

Men det afholder ikke Sky fra at gå efter at tjene penge på slutrunden, skriver Digiday. Sky øjner således en mulighed for at få en del af kagen via en cocktail af annoncørbetalte videoer og tv-selskabets egne kanaler på sociale medier.

"Vi har i et stykke tid vidst, hvor vigtige vores kanaler på sociale medier har været til at drive trafik tilbage til vores medier. Men fra et strategisk perspektiv har vi ikke gjort nok for at demonstrere den ekspertise (over for annoncørerne, red.)," siger Jason Hughes, chef for Sky Media's kreative løsninger, til Digiday.

Planen er, at Sky vil drive trafik til sine annoncører via de sociale medier. Skys tilbud til annoncørerne er bl.a., at annoncørerne kan gøre brug af Skys tv-værter eller influencere til produktioner, som annoncørerne selv står for, men som vil blive distribueret på Skys sociale medier enten før, under eller efter kampene.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Der bliver rusket godt og grundigt op i DR's bestyrelse ved årsskiftet, og Bonnier Publications kommenterede i ugens løb den langtrukne forhandling om afskedigelser. Dét og meget mere i den ugentlige briefing fra begivenhedernes gang i mediebranchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere