MediaWatch

Tysk drama vinder en Golden Globe foran The Square

Den svenske film "The Square" med danske Claes Bang i hovedrollen må gå tomhændet hjem fra prisuddelingen.

Foto: /ritzau/AP/Jordan Strauss

Den tyske film "Aus dem Nichts" har natten til mandag dansk tid vundet en Golden Globe for bedste udenlandske film. Det tyske drama slår dermed den svenske film "The Square" med den danske skuespiller Claes Bang i hovedrollen.

I "Aus dem Nichts" følger man Katja spillet af den tyske skuespillerinde Diane Kruger. Hendes liv kollapser, efter at hendes mand og søn dør i et bombeangreb. Men efter en tid med sorg og uretfærdighed søger Katja hævn.

"The Square" var ellers favorit til at vinde kategorien, hvor også den russiske "Nelyubov", chilenske "Una Mujer Fantástica" og den cambodjanske "First They Killed My Father" om De Røde Khmerer var nomineret.

Den satiriske "The Square" har fået stor anerkendelse i filmverdenen, hvor den har vundet adskillige priser. Tidligere på året modtog filmen Guldpalmen i Cannes, ligesom at den stjal al opmærksomhed ved European Film Awards i begyndelsen af december. Her løb filmen med hele seks priser.

Claes Bang modtog prisen for årets bedste mandlige hovedrolle.

HBO-serie hyldet

Under den 75. udgave af Golden Globes på The Beverly Hilton søndag aften var det HBO-serien "The Handmaid's Tale", der løb med prisen for bedste drama-tv-serie, mens prisen for bedste film også i dramagenren gik til "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Ewan McGregor fik prisen for bedste mandlige skuespiller i en tv-serie for sin rolle i "Fargo". Blandt kvinderne var det Nicole Kidman, der vandt prisen for sin rolle i "Big Little Lies". 

Imens vandt Elisabeth Moss prisen for bedste kvindelige skuespiller i et tv-drama for "The Handmaid's Tale", der er baseret på romanen af samme navn af Margaret Atwood.

Prisen for bedste mandlige skuespiller i et tv-drama gik til Sterling K. Brown for sin rolle i "This Is Us". Han er den første sorte mand til at vinde denne kategori.

Mexicanske Guillermo del Toro modtog prisen for bedste instruktør for filmen "The Shape of Water", der med syv nomineringer var nomineret til flest priser.

#metoo i fokus

Aftenens vært, Seth Meyers, åbnede prisuddelingen med henvisning til #MeToo-kampagnen, hvor kvinder har stået frem og fortalt om seksuelle krænkelser og overgreb.

"For de mandlige nominerede her i aften er det første gang i tre måneder, at det ikke er skræmmende at høre deres navn blive råbt op," sagde Meyers.

Det var også på forhånd kendt, at mange af skuespillerne og skuespillerinderne ville komme til prisuddelingen klædt i sort. Det skete for at vise sympati med ofrene for seksuel chikane.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs