MediaWatch

Lektor: Licens over skatten vil udfordre armslængdeprincippet

Det bliver sværere at opretholde armslængdeprincippet, hvis public service medier skal finansieres over skatten, som et politisk flertal er klar til, siger lektor.

Jens Dresling/Ritzau
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Et politisk flertal er klar til at skrotte medielicensen for i stedet at lægge betalingen til public service medier over på skatten. Men hvis politikerne vælger at gå den vej, bliver det sværere at opretholde armslængdeprincippet, siger lektor og ekspert i public service Henrik Søndergaard fra Københavns Universitet til DR.

En finansiering af licensen over skatten kan ske ved to måder: En særlig medieskat eller en finanslovsløsning. Men ved begge løsninger vil det blivere sværere at sikre den politiske uafhængighed, mener han,

"Begge løsninger gør public service-medierne mere afhængige af politisk velvilje, end de er i dag. I dag er public service-medier uafhængige, det er hele meningen - det er for borgerne i samfundet, vi laver programmer," siger Henrik Søndergaard til DR.

Henrik Søndergaard frygter, at en skattefinansiering vil betyde, at medierne i højere grad kommer til at producere til dem der betaler, nemlig politikerne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere