MediaWatch

Flere tv-programmer rundede en million seere i 2017

Både DR og TV 2 havde flere programmer, som havde over en million seere i 2017, selvom året forinden var et stort sportsår. Discovery var for første gang repræsenteret på listen.

Per Arnesen/DR
Arvingerne på DR1 var en af de dramaserier, der kunne samle mere end en million seere sidste år Foto: Per Arnesen/DR

Selvom den traditionelle tv-sening er dalende, rundede flere tv-programmer en million seere i 2017. Det viser en opgørelse, som TV 2 har foretaget på baggrund af Kantar Gallups seertal for året.

117 programmer havde i 2017 over en million seere. Det er en stigning fra 105 i 2016 – som modsat 2017 tilmed var et stort sportsår med bl.a. EM i fodbold og OL.

Ser man på kanalfamilierne er det primært hovedkanalerne DR1 og TV 2, som havde programmer, der rundede millionen. Hos DR voksede antallet af millionprogrammer fra 69 i 2016 til 72. 13 af programmerne var fiktion i form af Arvingerne III og Matador, mens også VM-håndbold, X Factor og TV Avisen havde milliontilslutning.

Hos TV 2 steg antallet af programmer med over en million seere fra 36 i 2016 til 43 i 2017. To tredjedele af de programmer var dansk fiktion, som især blev båret af familiejulekalenderen Tinkas juleeventyr i december og dramaserien Badehotellet.

Discovery Network Danmarks hovedkanal, Kanal 5, var for første gang repræsenteret på listen i 2017. Over en million seere fulgte således med, da det danske fodboldlandshold spillede to play off-kampe mod Irland og kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018.

En del af forklaringen på, at flere programmer havde millionseertal er desuden Kantar Gallups nye seer-måling, skriver TV 2. Modsat tidligere bliver også live-streaming af tv-indhold på en computer medregnet samt den tidsforskudte sening, som sker via bl.a. streaming op til syv dage efter udsendelsen på flow-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere