MediaWatch

Biografernes billetsalg faldt med godt syv procent i 2017

Den nye Star Wars-film i december var med til at rette det sivende billetsalg i de danske biografer op mod slutningen af året og blev også årets mest sete biograffilm. To danske film klarede sig med i årets top 10.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Selvom biograferne i 2017 langede færre billetter, i alt 12,5 mio. svarende til et fald på omkring 7,4 pct. i forhold til forrige, understreger formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, at der ikke er grund til alarm. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Danske Biografer og Foreningen af Filmudlejere har udsendt i fællesskab.

Parterne betegner billetsalget i 2017 som et "gennemsnitsår i dette århundrede". Tilbagegangen i antallet af biografgængere blev bremset af en december måned med populære film som "Jumanji" og især den seneste film i Star Wars-serien, "Star Wars: The Last Jedi", som endte med at blive årets mest sete biograffilm med 478.249 solgte billetter.

Den danske film, der solgte flest biografbilletter i 2017, blev komedien "Alle for tre", som Rasmus Heide og Jacob Tingleff står bag, der trak 325.015 tilskuere i biografen. Den eneste anden danske film, der sneg sig med på årets top 10, blev komediedramaet "Dræberne fra Nibe", som Ole Bornedal har skrevet og instrueret. Godt en kvart million købte billet til at se filmen.

"(...) Ja, der var en smule nedgang i biografbesøget i 2017, men fremtiden er lys," lyder det fra Kim Pedersen i meddelelsen med henvisning til, at de to parter kalder udsigten til billetsalget i 2018 for "lovende".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere