MediaWatch

Kanal 5 vil slå TV 3 inden for to år

Discoverys danske hovedkanal går ikke længere efter de helt unge seere, men jagter i stedet en ældre målgruppe. Målet er at overhale MTG's TV 3 inden for få år.

Discovery Networks danske hovedkanal, Kanal 5, skal inden for to år have overhalet TV 3, som er hovedkanalen fra konkurrenten MTG. Det siger Anne Garlichs, programdirektør i Discovery Networks Danmark, til Politiken.

"Vi arbejder benhårdt på at slå TV 3, gerne i løbet af to år," siger Anne Garlichs til Politiken.

I 2004 var TV 3 tre gange større end Kanal 5, men i dag nærmer de to kanaler sig hinanden. Ifølge en opgørelse fra Discovery havde Kanal 5 i 2017 en andel af seerne mellem 15 og 50 år på 9,6 pct., mens TV 3's andel var på 11,2 pct. Kigger man på den brede målgruppe har Kanal 5 i 2017 haft en andel på 6,1 pct. af seerne mod TV 3's 7,5 pct.

Samtidig har Kanal 5 droppet ambitionen om at være de helt unges tv-kanal. I stedet går kanalen efter at ramme de 30-60 årige, siger Anne Garlichs.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs