MediaWatch

DR: Man risikerer at sprede public service-midlerne for tyndt

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, frygter, at public service-indholdet vil miste gennemslagskraft og værdi, hvis støttepuljen bliver fordelt ud på mange aktører, som Venstres nye medieudspil åbner op for.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør, DR. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Flere medier skal fremover have mulighed for at producere public service-indhold, lyder det i et nyt medieudspil fra Venstre. I grove træk ønsker partiet at tage mellem 300 og 400 mio. kr. fra DR's budget samt 100 mio. kr. fra mediestøtteordningen og lægge pengene i en ny, større public service pulje, som flere aktører kan søge støtte fra.

Men med en sådan manøvre risikerer politikerne at sprede puljen på for mange aktører og ende med en form for "public service-kludetæppe", der ikke har samme gennemslagskraft og dermed værdi for danskerne, som public service-indholdet har i dag, mener DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Det skriver DR.

"Hvis man forestiller sig alt muligt indhold, som ikke hænger sammen og ikke er skabt i en helhed, og som ikke kommer fra et brand med gennemslagskraft, så kan det være utroligt vanskeligt at få det til at fungere. Jeg ved ikke rigtigt, hvad idéen er med at bruge mange kræfter på at skabe endnu en ny platform – ikke mindst i lyset af, at alt dansk indhold er under pres fra udenlandske giganter," siger Maria Rørby Rønn til DR med henvisning til, at Venstre desuden foreslår at samle indholdet, der bliver produceret for licensmidler, i en dansk pendant til Netflix - Danflix - samt en 24-timers tv-kanal.

På den måde kan danskerne få overblik over og bedre udnytte medieindholdet, som de selv betaler for via licensopkrævningen, har Venstres medieordfører, Britt Bager, forklaret.

DR er med 3,7 mia. kr. om året den største aftager af licensmidlerne i dag. Ifølge Venstres forslag vil det budget blive barberet til omkring 3,3 mia. kr., ligesom public service-puljen vil vokse fra 35 mio. kr. i dag til 300-500 mio. kr. om året.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs