MediaWatch

Venstre vil tage 300-400 millioner fra DR

Venstre ønsker at sprede public service-opgaven ud på flere aktører. Medieforsker advarer mod, at en sådan løsning kan gøre det svært at gå bredt ud. Det skriver TV2.

Venstres kultur- og medieordfører Britt Bager. | Foto: PR/Venstre

Flere medier skal fremover have mulighed for at producere public service-indhold, lyder det i et nyt medieudspil fra Venstre. Medieforsker advarer om, at resultatet kan ende med mindre public service, hvis opgaven spredes ud på for mange. Det skriver TV 2.

Venstre forslår at øge public service-puljen fra de nuværende 35 mio. kr. til 300-500 mio. kr. årligt og åbne den for flere aktører. Pengene skal primært komme fra DR, der med 3,7 mia. kr. modtager langt den største del af licensmidlerne. Derfra skal der komme 300-400 mio. kr. til den udvidede public service-pulje. Derudover foreslår Venstre, at der skal skæres 100 mio. kr. af mediestøtteordningen, der i dag er på små 400 mio. kr. årligt, og også den besparelse skal overføres til public service-puljen.

"Der er mange andre end DR, der producerer rigtig godt public service-indhold allerede i dag, og dem vil vi gerne bringe mere i spil. Jeg tror, der er små gode ideer rundt omkring, som vil få lov til at blomstre, og det vil alle danskere få rigtig stor glæde af," siger Venstres kultur- og medieordfører Britt Bager.

Venstre foreslår, at puljen opdeles i forskellige kategorier som eksempelvis børn og unge, dokumentar og regionalt indhold. Indholdet, som kan søges bredt, også af tv-stationer der har indlagte reklamepauser i udsendelserne, skal derefter samles på fælles streamingtjeneste. Men ifølge medieforsker og professor på Københavns Universitet, Stig Hjarvard, bliver udfordringen ved en sådan model at få mange til at se og høre det producerede indhold.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs