MediaWatch

DJ imod udvidet public service-pulje

Dansk Journalistforbund (DJ) er imod en udvidet publice service-aftale i den kommende medieaftale, der skal træde i kraft fra 2019. Det siger formand Lars Werge.

Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund. | Foto: Flemming Leitorp

Dansk Journalistforbund ønsker så bred en medieaftale som muligt. Og der skal være tryghed om rammerne for public service. Det siger DJ’s formand Lars Werge i en artikel på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

Han ser de største danske medieudfordringer komme fra internationale aktører som Facebook, Google og Youtube, og netop derfor kræver det investeringer også fra statens side, mener han. 

Samtidig er han uenig med de, der mener at man får en stærkere privat mediebranche ved at svække DR. Tværtimod så koster det at sikre god public service, og derfor bør de økonomiske ressourcer øges til alle public service-medierne, først og fremmest DR, TV2’s regioner og Radio 24syv.

Samtidig er DJ ikke tilhænger af en udvidet public service-pulje, som mange andre aktører har ønsket sig.

"Den løbende produktion af public service-indhold bør ikke finansieres via projekt-puljer. Det giver alt for stor risiko for politisk detailstyring. Derfor er DJ ikke tilhænger af at etablere en væsentlig større public service-pulje," udtaler Lars Werge.

 

"Hvornår kan vi forvente et medieudspil, Mette Bock?" 

Journalistforbund og producenter: Licenspenge bør ikke beskæres

Mette Bock sigter efter bred medieaftale 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs