MediaWatch

Undersøgelse: DR scorer højest på alle genrer på nær én

En undersøgelse, som DR har bestilt, har stukket en finger i jorden og set på danskernes vurdering af kvaliteten af tv-kanaler på en række public service-programkategorier. DR tager førstepladsen i alle kategorier på nær en enkelt.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/PR/DR

Hvis man ser på en række klassiske public service-genrer, er DR danskernes foretrukne kanalfamilie, på nær når det gælder sportsområdet. Det fremgår af en undersøgelse, som Epinion står bag sammen med DR.

I undersøgelsen er 2000 danskere blevet spurgt om, hvilke kanaler der ifølge dem leverer den bedste kvalitet inden for en række forskellige programkategorier såsom "dansk dokumentar", "nyheder" og "satire og komik". De programtyper er så lagt sammen i de samlede kategorier, som ses i grafikken herunder.

DR topper inden for public service-hjørnestene såsom "Fakta", "Nyheder og aktualitet" og "Danske serier". Kategorierne er valgt ud fra, at det er DR, der har bestilt rapporten, og derfor har alle programkategorierne en klar public service-profil.

TV 2 topper på sport

Kun i kategorien "Sport" er DR ikke førende. Her er TV 2 i føretrøjen, mens DR og MTG indtager de følgende pladser.

"Det er ikke mindst på kvaliteten, at vi skal måle public service, og vi arbejder hele tiden på at blive bedre. Derfor er jeg også glad for at se, at på helt centrale genrer som fakta, børn og unge og danske serier, oplever seerne en kvalitativ forskel på DR og de øvrige danske kanaler," udtaler Henriette Marienlund, DR's mediedirektør, i en pressemeddelelse.

DR tager løbende temperaturen på, hvordan befolkningen vurderer DR-kanalernes kvalitet. Siden sidste opgørelse har DR skiftet analyseinstitut bag undersøgelsen, og metodikken er ændret. Det er første gang, DR offentliggør resultaterne fra undersøgelsen i sin helhed.

 

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs