MediaWatch

TV 2 overtager X Factor fra DR

TV 2 har købt rettighederne til X Factor af Blu og Fremantle Media. Programmet får debut på TV 2 i foråret 2019.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/PR/DR

Spillet om et af de største og sikreste seerkort på tv er slut.

Når DR har sendt underholdningsprogrammet X Factor for sidste gang i år, vil det fremover være at finde på TV 2, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

TV2 har indgået en aftale med produktionsselskaberne Blu og Fremantle Media om rettighederne til X Factor fra 2019. Det fremgår ikke, hvor mange år aftalen løber.

"X Factor er Danmarks største underholdningsformat, som i dén grad samler danskerne, og på den måde passer det rigtig godt ind i vores i forvejen stærke underholdningsportefølje. Det ligger smukt i forlængelse af TV 2's fokus på at engagere danskerne og på alt det, vi deler," udtaler TV 2's kanalchef, Lotte Lindegaard, i pressemeddelelsen.

Det er produktionsselskabet Blu, som er ejet af Freemantle Media, som gennem alle årene har produceret X Factor for DR. Og tv-producenten glæder sig over aftalen med TV 2.

"Det har været en udsøgt fornøjelse for Blu at producere X Factor, siden det kom til Danmark. Det er et enestående program, som mere end noget andet tv-format formår at røre og begejstre. Vi glæder os derfor utroligt meget over, at TV 2 har valgt at fortsætte successen og sikre, at danskerne ikke skal undvære X Factor i fremtiden," udtaler Anne Brostrøm, adm. direktør for Blu, i meddelelsen.

I efteråret meldte DR ud, at 2018-udgaven af X Factor bliver den sidste. Det skete i forbindelse med et strategiskifte, der skal give DR's indholdsside en klarere public service-kontur. X Factor, der har været symbol nummer et på DR's brede – og efter kritikernes mening for brede – definition af public service, blev ofret på det alter.

MediaWatch har tidligere fortalt, at DR mener, at mediehusets rettigheder løber til og med 2019, selv om 2018-udgaven af X Factor bliver den sidste for DR. Derfor har DR argumenteret for, at Blu skulle tilbagekøbe dem og videresælge rettighederne til nogen andre. Hvorvidt det er sket, melder Blu og Freemantle intet om i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs