MediaWatch

TV 2-regioner: Lokale og regionale medier skal tvinges til samarbejde

Som en del af det kommende medieforlig bør politikerne stille krav om mere samarbejde mellem TV 2-regionerne, DR's regioner og private lokale og regionale medier, mener TV 2-regionerne.

I en fælles opfordring til kulturminister Mette Bock (LA) forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig beder TV 2-regionerne om, at Folketinget tvinger både private og statslige lokale og regionale medier til mere samarbejde. Det skriver Politiken.

"Vi forestiller os, at man lavede en form for særpulje, som man kun kunne få støtte fra, hvis man var flere medier, der gik sammen om et projekt. For noget af det, der er svært, når man er presset på økonomien, er større graveprojekter og dokumentarprogrammer," siger Betina Bendix, direktør på TV Syd og ordførende direktør for TV 2-regionerne, til Politiken.

Forslaget bliver mødt med skepsis fra flere private mediehuse. Chefredaktør på Bornholms Tidende, Søren Christensen, roser forslaget, men mener, at den største udfordring for de private lokale og regionale medier fortsat er, at de skal slås med TV 2-regionerne og DR’s regioner, der kan levere journalistik gratis. Betina Bendix mener, at den kritik er forfejlet, og fremhæver, at der også går historier den anden vej.

Der findes dog allerede eksempler på samarbejder. Et af dem fandt sted under kommunalvalget, hvor TV 2 Fyn, P4 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis slog sig sammen med TV 2, DR Danmark og Syddansk Universitet om en en fælles ungdomsredaktion.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere