MediaWatch

TV 2-regioner: Lokale og regionale medier skal tvinges til samarbejde

Som en del af det kommende medieforlig bør politikerne stille krav om mere samarbejde mellem TV 2-regionerne, DR's regioner og private lokale og regionale medier, mener TV 2-regionerne.

Foto: Tais Tullin/TV Syd

I en fælles opfordring til kulturminister Mette Bock (LA) forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig beder TV 2-regionerne om, at Folketinget tvinger både private og statslige lokale og regionale medier til mere samarbejde. Det skriver Politiken.

"Vi forestiller os, at man lavede en form for særpulje, som man kun kunne få støtte fra, hvis man var flere medier, der gik sammen om et projekt. For noget af det, der er svært, når man er presset på økonomien, er større graveprojekter og dokumentarprogrammer," siger Betina Bendix, direktør på TV Syd og ordførende direktør for TV 2-regionerne, til Politiken.

Forslaget bliver mødt med skepsis fra flere private mediehuse. Chefredaktør på Bornholms Tidende, Søren Christensen, roser forslaget, men mener, at den største udfordring for de private lokale og regionale medier fortsat er, at de skal slås med TV 2-regionerne og DR’s regioner, der kan levere journalistik gratis. Betina Bendix mener, at den kritik er forfejlet, og fremhæver, at der også går historier den anden vej.

Der findes dog allerede eksempler på samarbejder. Et af dem fandt sted under kommunalvalget, hvor TV 2 Fyn, P4 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis slog sig sammen med TV 2, DR Danmark og Syddansk Universitet om en en fælles ungdomsredaktion.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs