MediaWatch

Producenter erkender stressproblemer i tv-branchen

Tv-producenter erkender, at branchen er under pres, og at det har store konsekvenser for de ansatte. Foreningen peger på to løsninger.

Foto: /ritzau/Melissa Kühn Hjerrild

Landets tv-producenter genkender billedet af en film- og tv-branche, som er plaget af hårde arbejdsforhold og et højt stressniveau. Det siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, til Journalisten.

Fagbladet skrev i sidste uge, at en stresskonsulent i Dansk Journalistforbund, der tager sig af henvendelser fra medlemmer med trivselsproblemer, forventer at holde 300 samtaler i år. Det er en fordobling i forhold til niveauet i de ni år, hun har arbejdet i forbundet.

Ifølge Producentforeningen er problemet, producenternes økonomi tvinger dem til at skære i bemandingen på produktionerne.

"Det, der skal til for at afhjælpe dette stressproblem, er en bedre bemanding. Men når omkostningerne stiger, og priserne er under pres, så er det svært at gøre noget ved det," siger Klaus Hansen til Journalisten.

Derfor er løsningen enten at hæve priserne på produktioner eller sænke lønningerne, mener Producentforeningen. Foreningen ønsker, at politikerne i det kommende medieforlig tvinger de danske public service-stationer til at betale producenterne mere for tv-produktioner. På den længere sigt handler det om sænke lønningerne ved at øge arbejdsudbuddet, siger Klaus Hansen til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs