MediaWatch

Dansk film er ude af kapløb om en Oscar-statuette

"Du forsvinder" får ikke chancen for at løbe med en Oscar. Men det gør svenske "The Square" med dansk islæt.

Martin Dam Kristensen
Foto: Martin Dam Kristensen

Den danske film "Du forsvinder" er ikke med i opløbet om en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Instruktøren Peter Schønau Fogs drama "Du forsvinder" med Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne var indstillet til at være årets danske bud på en af de prestigefulde filmpriser. Men fik altså ikke chancen.

Det står klart, efter at Oscarakademiet fredag har offentliggjort de ni film, der er udpeget til at dyste om at være blandt dem, der får en egentlig nominering i kategorien. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Årets Oscar-uddeling bliver dog ikke helt uden dansk islæt. Den svenske film "The Square", som har danske Claes Bang i hovedrollen, er blandt de ni udvalgte film.

De endelige nomineringer, der typisk består af fem film i kategorien, udpeges 23. januar.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang næste år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts 2018.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere