MediaWatch

Oscarnomineret dokumentarist indrømmer krænkelser og siger op

Manden bag dokumentaren "Super Size Me", Morgan Spurlock, lægger kortene på bordet i Facebook-opslag.

/ritzau/AP/Mark J. Terrill
Ud over "Supersize me" fra 2004 står Morgan Spurlock bag dokumentarerne "The Greatest Movie ever sold"og "Mansome" Foto: /ritzau/AP/Mark J. Terrill

Morgan Spurlock, der i 2004 blev nomineret til en Oscar for sin dokumentarfilm "Super Size Me", indrømmer seksuelle krænkelser mod en række kvinder.

Instruktøren har i et opslag på Facebook beskrevet krænkelserne, der går tilbage til hans tid på universitetet og fortsætter gennem hans professionelle karriere.

"Efter flere måneder med disse afsløringer har jeg indset, at jeg ikke blot er en uskyldig tilskuer. Jeg er en del af problemet," skriver Morgan Spurlock.

Han henviser til en bølge af påstande om seksuelle krænkelser, overgreb og voldtægter, der har været rettet mod en række fremtrædende mænd i den amerikanske underholdningsbranche.

"Hvis jeg skal præsentere mig som en person, der har bygget en karriere på det at søge efter sandheden, så er det på tide, at jeg også fortæller sandheden," skriver Spurlock.

Betalte for assistents tavshed

Instruktøren beskriver videre, hvordan han for otte år siden verbalt krænkede en kvindelig assistent. Senere betalte han kvinden for at holde mund om krænkelserne.

"Jeg betalte hende for at få ro i sindet. Jeg betalte hende for hendes tavshed og samarbejde. Mest af alt betalte jeg hende, så jeg fortsat kunne være den, jeg er," skriver Spurlock.

Instruktøren beskriver i sit Facebook-opslag også en situation fra hans collegetid, hvor han var sammen med en kvinde, der senere beskyldte ham for voldtægt.

"Der blev ikke rejst tiltale eller foretaget en efterforskning. Men hun skrev om episoden i en novelle på et skrivekursus og nævnte mig ved navn," skriver Morgan Spurlock, der mener, at kvinden indvilgede i samlejet.

Morgan Spurlock indrømmer, at han har været utro mod alle sine koner og kærester.

Han kalder sit opslag for "en undskyldning" og siger, at han ønsker at være en del af løsningen.

Ifølge det amerikanske medie CNN har Morgan Spurlock valgt at trække sig fra sin post som direktør for produktionsselskabet Warrior Poets.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere