MediaWatch

Stresskonsulent: "Absurd hårde" arbejdsforhold plager film- og tv-branchen

Stressniveauet stiger i film- og tv-branchen på grund af hårde arbejdsforhold, siger stresskonsulent i journalistforbundet, som i år har ca. dobbelt så mange samtaler end tidligere år.

Bjørn Ingen Karlsen/Egmont
Foto: Bjørn Ingen Karlsen/Egmont

Film- og tv-branchen er plaget af "absurd hårde" arbejdsforhold og stressniveauet stiger. Det siger Eva Jakobsen, stresskonsulent i Dansk Journalistforbund, til Journalisten.

Eva Jakobsen tager sig af hovedparten af de medlemmer i Dansk Journalistforbund, der henvender sig med trivselsproblemer. I ni år har hun i gennemsnit haft 100-150 samtaler med medlemmer om året. I år når det antal op på 300.

"I 2016 og 2017 har vi set flere fra tv-branchen end tidligere. Og rigtig mange af dem kommer fra arbejdsforhold, der har været helt absurd hårde. Med vildt lange dage, enormt stort pres fra oven – om at levere det ypperste – og en fortælling i branchen om, at hvis jeg siger nej, så står der bare tre, der vil gøre det for den halve pris eller gratis," siger Eva Jakobsen til Journalisten, som tilføjer, at de 300 samtaler kun er toppen af isbjerget, fordi forbundet kun tager sig af medlemmer, der ikke kan få hjælp på deres egen arbejdsplads.

Formand for Film- & Tv-Gruppen i Dansk Journalistforbund, Johannes Pico, der er freelance-instruktør og klipper, bekræfter billedet. Han fortæller til Journalisten, at der har været mere pres på produktionsmiljøet det sidste år. Han vurderer, at stressniveauet er steget på grund af antallet af tv-kanaler og streamingtjenesternes indtog.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere