MediaWatch

Rekordbog: Star Wars er det mest værdifulde filmunivers i branchen

Siden den første film blev vist i 1977, har film-sagaen udviklet sig til at være den mest værdifulde i filmbranchen, vurderer Guinness Rekordbog.

Foto: /ritzau/Lucasfilm via AP

Indtægterne fra biografgængere verden over udgør kun en lille del af Star Wars-filmene og det dertilhørende univers' samlede omsætning på godt 250 mia. kr., som statistikbanken Statistic Brain Research Institute har regnet sig frem til. Det skriver Politiken.

Rettighederne til franchisen, der blev skabt af George Lucas, har siden 2012 været ejet af Disney, som siden har produceret tre film, hvoraf den seneste har premiere i denne uge. Og siden den første film kom til i 1977, har Star Wars-universet udviklet sig til at blive den mest værdifulde forretning i filmbranchen ifølge en vurdering fra Guinness Rekordbog.

Billetindtægterne fra biografgængere har i løbet af de seneste 40 år indbragt godt 40 mia. kr., mens salget af eks. legetøj har genereret godt 75 mia. kr. Dertil kommer bl.a. indtægter fra bøger, spil og andet merchandise. Det er især siden Disney overtog foretagendet, det for alvor har udviklet sig til big business, fortæller tidligere vært på DR’s Filmland samt rektor på Den Europæiske Filmhøjskole Søren Høy til avisen:

"Når man laver film i dag, er man nødt til at bruge alle muligheder for at fortælle sin historie. En af måderne at gøre det på er gennem andre kanaler end filmen selv – og i dette tilfælde har alt det udenom så udviklet sig til at være en endnu bedre forretning end filmene i sig selv, siger han til Politiken.

I sidste måned meddelte Disney, at yderligere tre Star Wars-film samt en serie er planlagt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs