MediaWatch

TV 2-regioner advarer mod salg af TV 2

Regionerne er ikke klar til at stå på egne ben og advarer derfor mod et salg af TV 2. Samtidig er de modstandere af at blive lagt ind under DR.

Tais Tullin/TV Syd
Foto: Tais Tullin/TV Syd

TV 2-regionerne er modstandere af et salg af TV 2, som er regeringens ambition. Det skriver Politiken.

Regionerne har i dag en fast aftale om at sende blandt andet klokken 19.30 på TV 2's sendeflade, men hvis TV 2 ender med at blive solgt efter det nye medieforlig, frygter regionerne, at de mister sendetid på TV 2 på et tidspunkt, hvor de endnu ikke har flere seere på deres digitale platforme, end de har på TV 2’s sendeflade.

"Vi håber ikke, at TV 2 bliver solgt, før vi kan stå på egne ben," siger direktør på TV Syd Betina Bendix, der er talsmand for TV 2-regionerne i spørgsmål om det kommende medieforlig, til Politiken.

Regionerne siger samtidig nej tak til at blive slået ind under DR, sådan som politikere og professor emeritus Frands Mortensen fra Aarhus Universitet har foreslået, fordi DR ifølge TV 2-regionerne er centralt styret. TV 2 Fyn's direktør Esben Seerup kalder det ligefrem et skrækscenario, hvis politikerne finder på at lægge TV 2-regionerne ind under DR i forbindelse med et salg af TV 2, siger han til Politiken.

Forsiden lige nu

Venstre vil granske Netavisen Pios mediestøtte

Netavisen Pio modtager økonomiske midler fra en række LO-organisationer, og dermed kan mediet ikke være uafhægigt og bør blive frataget statslig mediestøtte. Det mener Venstres politiske ordfører, der nu vil lade jurister i Kulturministeriet undersøge sagen.

Sommerquiz: Hvem sagde hvad?

Vi er nået halvvejs gennem året, og MediaWatch ser tilbage på nogle af de ting, der er blev sagt af og om mediebranchen siden nytår. Test her, om du kan huske ordene – og kilden til dem.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere