MediaWatch

Mette Bock sigter efter bred medieaftale

Kulturministeren vil gerne have et bredt medieforlig, men hellere have et smalt forlig, der "for alvor rykker noget", end et bredt forlig. Regeringens udspil præsenteres i begyndelsen af 2018.

Kulturminister Mette Bock (LA).

I begyndelsen af det nye år begynder forhandlingerne om det medieforlig, der skal træde i kraft i 2019, og kulturminister Mette Bock (LA) vil som udgangspunkt gerne have en bred aftale. Det skriver Jyllands-Posten.

Det nuværende medieforlig, der blev forhandlet på plads i 2014, fik opbakning fra alle partier, der var repræsenteret i Folketinget på det tidspunkt. Men den kommende aftale skal ikke være bred bare for at være bred, mener kulturministeren.

"Da medier fylder rigtigt meget i alles hverdag, er mit afsæt helt afgjort en bred medieaftale. Men hvis en bred aftale i sidste ende kun lader sig gøre, hvis vi ikke for alvor rykker noget, så foretrækker jeg en smal og ambitiøs aftale," siger Mette Bock til Jyllands-Posten.

Hun oplyser til avisen, at regeringen vil komme med sit udspil i slutningen af januar eller begyndelsen af februar, og at håbet er at lande en aftale senest i juni.

Jyllands-Posten har ligeledes talt med medieordførerne for Folketingets partier om deres ønsker til det kommende medieforlig.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere