MediaWatch

Discovery-kanaler i Finland trues af sort skærm

Tv-stationen trues endnu engang med sort skærm af en nordisk tv-distributør. Denne gang udspiller konflikten sig i Finland.

Foto: /ritzau/AP/Manuel Balce Ceneta

Endnu en konflikt mellem Discovery Networks og en tv-distributør er under opsejlning. Denne gang er det den finske distributør DNA, som truer med sort skærm på Discoverys kanaler i forhandlinger om en ny distributionsaftale. Det skriver Broadband TV News.

DNA truer med at droppe alle Discoverys kanaler i Finland, hvis parterne ikke bliver enige om en ny aftale. Den nuværende aftale udløber i slutningen af december, men ifølge DNA kræver Discovery en højere betaling for sine kanaler, og det ønsker DNA ikke at imødekomme.

"Vi arbejder aktivt på at forlænge aftalen med Discovery. Der pågår forhandlinger, og vi håber, at de vil lede til en aftale så hurtigt som muligt," Pekka Väisänen, direktør for DNA's forbrugerforretning, ifølge Broadband TV News.

Hos Discovery håber man, at det lykkes at indgå en ny aftale. Tv-selskabet undrer sig dog over DNA's trussel om sort skærm.

"Vi synes, at det er mærkeligt, at DNA går ud med denne information nu, hvor vi i øjeblikket diskuterer, hvordan vi kan strukturere vores partnerskab i fremtiden," siger en talskvinde for Discovery Networks Finland Oy til Broadband TV News.

Discovery Networks er tidligere havnet i lignende konflikter med Com Hem og Telenor i Sverige og Sky i Tyskland.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs