MediaWatch

Ny filmdirektør vil sprænge glasloftet med flere støttekroner til dyrere film

Flere støttekroner til dansk film eller støtte til færre film skal sikre Filminstituttet mulighed for at støtte flere højbudgetfilm og bryde glasloftet i de danske filmbudgetter. "Det er de film, der kan komme op og ligge ved siden af James Bond," siger ny direktør.

Foto: /ritzau/Cecile Smetana

I begyndelsen af det nye år lægger Det Danske Filminstitut, DFI, sit udspil frem til en ny medie- og filmaftale. Det bliver samtidig en art svendeprøve for Filminstituttets nye adm. direktør Claus Ladegaard, der både har siddet kort og lang tid i stolen. Siden sommer har han været konstitueret i rollen – men først for få dage siden blev titlen gjort permanent.

Ambitionen fra chefen for et af de vigtigste led i filmbranchens økonomiske fødekæde er klar. Enten skal der tilføres flere støttekroner til dansk film, eller også må Filminstituttet støtte færre film – og så skal pengene kunne fordeles uden samme detailstyring, som DFI oplever i dag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs