MediaWatch

Rød blok: "Uskik" og "ærgerligt" at tage hul på DR-forhandlinger i skattereform

Flere partier er kritiske over for at skære i DR's budgetter forud for et medieforlig, mens Dansk Folkeparti åbner for at skære yderligere i DR efter eventuel barbering i skattereform.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

En beskæring af DR med 12,5 pct. frem mod 2022 og en omlægning af finansieringen fra medielicens til skat. Det er blandt de punkter, som regeringen har præsenteret Dansk Folkeparti i forhandlingerne om en skattereform, skriver Politiken i dag.

DR's størrelse er ellers en af de varme kartofler, der er ventet som en del af menuen, når forhandlingerne om det kommende medieforlig ruller i gang i begyndelsen af det nye år. Og fra flere kanter lyder der kritik af tankerne om at pille spørgsmålet om DR's størrelse ud af medieforhandlingerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs