MediaWatch

Teater vil opføre DR's droppede julekalender

Det københavnske teater Aveny T arbejder på at opføre den julekalender, som DR dagen før premieren valgte at arkivere. "Vi skal have sparket liv i debatten," siger teaterchef, der sammenligner trækket med Politikens trykning af jægerbogen.

/ritzau/Mogens Flindt
Foto: /ritzau/Mogens Flindt

Julekalenderen "Jul i republikken" får måske alligevel lov til at blive opført og møde publikum, skriver dr.dk.

Dagen før julekalenderen skulle have haft premiere på P1 valgte DR Kultur som bekendt af droppe kalenderen med den begrundelse, at kvaliteten ikke var tilstrækkelig høj. Men nu har teaterchef på det københavnske teater Avenue T sat sig for at opføre "Jul i republikken" på teatret.

"Det synes mere som censur end kvalitetssikring, når DR har valgt ikke at få julekalenderen ud. Vi skal have sparket liv i debatten og se, hvad det her handler om, så vi kan finde ud af, om det er en overreaktion fra DR's side, eller hvad det handler om. Personligt synes jeg, at julekalenderen lyder sjov," siger teaterchef Jon Stephensen til dr.dk.

Teaterchefen kalder det en event eller høring, der på linje med Politikens trykning af bogen "Jæger - i krig med eliten" af Thomas Rathsack, som forsvaret havde nedlagt fogedforbud mod, i 2009.

DR skrottede julekalender dagen før premieren

Onsdag eftermiddag holder teaterchefen møde med julekalenderens instruktør Lotte Svendsen for at finde ud af, om det kan lade sig gøre at opføre stykket med det hold, der har været i gang med radioopførslen, inden jul.

Det er ifølge dr.dk uklart, hvem der har rettighederne til julekalenderen. Seriens manuskriptforfatter oplyste tidligere på ugen til MediaWatch, at de ligger hos DR. Uanset hvad vil det ikke holde en opførsel tilbage, siger Jon Stephensen til dr.dk.

Direktør for DR Kultur Tine Smedegaard Andersen har forklaret, at julekalenderen alene blev skrottet, fordi kvaliteten ikke var tilstrækkelig. Men ifølge seriens instruktør Lotte Svendsen havde DR ikke anfægtet kvaliteten forinden. Til gengæld var hun blevet bedt om at droppe en af to navne på rollelisten, Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen eller journalisten Georg Metz, fordi der ikke kunne være "to venstreorienterede" profiler med, har Lotte Svendsen fortalt.

Venstre roser DR for at droppe julekalender

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere