MediaWatch

James Murdoch i spil som mulig topchef i Disney

Sønnen af den britiske mediemogul Rupert Murdoch, der står bag bl.a. Fox, er i spil som potentiel efterfølger til Walt Disneys topchef, der går på pension i 2019.

Foto: Kin Cheung/AP/ritzau

Britiske James Murdoch er blevet foreslået som efterfølger til Bob Iger, topchef i Walt Disney. Det skriver Financial Times.

James Murdoch, yngste søn af Fox' topchef, Rupert Murdoch, vil sandsynligvis kunne tage en ledende rolle hos Disney, hvis forhandlingerne om Disneys overtagelse af dele af Fox' aktiver går igennem, idet han kan bruge sin viden om Fox-aktiverne og det globale fjernsynsmarked.

Analytiker hos MoffettNathanson Michael Nathanson påpeger, at James Murdoch skal bevise sit værd før en eventuel aftale med Disney.

"Disney er som enhver anden virksomhed, så han skal vise sit værd først. Jeg kunne se ham køre Star, Sky og de internationale virksomheder og på den måde vise sine evner," siger Michael Nathanson ifølge Financial Times.

Disney har endnu ikke besluttet, hvem der skal overtage Bob Igers stilling, når han går på pension i 2019, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs