MediaWatch

Filmbranchen: Ny direktør går store udfordringer i møde

Filminstituttet har udpeget sin nye direktør, som bliver Claus Ladegaard. Han er den rette mand til jobbet, lyder det fra branchefolk, som også peger på, at der venter ham store udfordringer fremadrettet.

Foto: /ritzau/Cecile Smetana

Efter en flere måneder lang rekrutteringsproces satte Det Danske Filminstitut (DFI) tirsdag navn på en ny adm. direktør som afløser for Henrik Bo Nielsen, der meldte sin afgang i sommer. Valget faldt på Claus Ladegaard, der som vicedirektør og direktør for filmstøtteområdet har kørt parløb med Henrik Bo Nielsen i ledelsen de senere år. Han har siden sommer i forvejen har haft rollen som konstitueret direktør.

Hans mangeårige erfaring og kendskab til branchen er medvirkende til, at flere branchefolk kalder ham den rette mand til jobbet. Ikke desto mindre er der udfordringer nok i vente for den nyudnævnte direktør. Det skriver Politiken.

Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen, udpeger næste års medie- og filmforligsforhandlinger som værende de mest centrale udfordringer på den politiske bane for Claus Ladegaard:

"De kommende forhandlinger sætter rammerne for produktion af dansk fiktion, dokumentar og computerspil. Det bliver den allerstørste opgave for Claus Ladegaard og resten af branchen. Mange, inklusive mig selv, havde troet, at man ville finde en direktør uden for branchen. Det har man valgt ikke at gøre, og det bakker vi op om," siger Klaus Hansen til Politiken.

Formand i Danske Biografer, Kim Pedersen, er blandt andet kendt for tidligere at have rejst kritik af DFI og instituttets mangel på ambitioner. Han byder Claus Ladegaard velkommen og ser skiftet som et nyt blad, der er blevet vendt.

"Jeg er glad for, at det er en mand, der har kendskab til filmbranchen, og som bærer filmen i hjertet, der er blevet direktør for DFI. Men at skulle vurdere det fremtidige på, hvad der måske eller måske ikke har været Claus Ladegaards indflydelse på DFI, har jeg slet ikke lyst til at gå ind i. Jeg ser det som et nyt blad, der er blevet vendt, og nu må vi så se, hvilken retning Claus Ladegaard udstikker for dansk film og DFI," siger Kim Pedersen til avisen.

Også Christina Rosendahl, formand i foreningen Danske Filminstruktører, og rektor på Filmskolen Vinca Wiedemann bakker op om valget af den nye direktør. De understreger begge, at en af hans afgørende udfordringer bliver at nytænke og udvikle filmsystemet og dansk film, så branchen bl.a. bliver bragt ind i den digitale virkelighed, skriver Politiken.

Ny filmdirektør: "Der er totalt rum for forbedring"

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs