MediaWatch

Ny filmdirektør: "Der er totalt rum for forbedring"

Dansk film kan blive bedre og stærkere end i dag, mener Claus Ladegaard, nyudnævnt direktør for Det Danske Filminstitut (DFI). Det skriver Finans. 

Foto: /ritzau/Søren Sielemann/

Den nyudnævnte direktør for Det Danske Filminstitut (DFI), Claus Ladegaard, som i dag er vicedirektør, søgte ikke engang jobbet. Men visionerne har han, og de handler om mere end billetsalg, skriver Finans.

"Man kan måle dansk film på mange måder, og markedsandelen er én af dem. Vi skal helst ligge på 25 pct., og der når vi ikke op i år. Man kan måle på festivaldeltagelse, og det betyder, at vi skal være på de vigtigste festivaler. Der går det rimeligt. Men et tredje punkt er det allervigtigste: Hvilken kulturel betydning har dansk film? Hvor meget er dansk film i stand til at handle om det, der optager os som mennesker i dette land? Det er svært at måle, men vi kan blive bedre og stærkere, end vi er i dag," siger den nyudnævnte direktør til Finans.

Han påpeger, at det en omstillingsfase, som dansk film i øjeblikket befinder sig i, hvor mange filminstruktører i dag søger mod udlandet. Samtidig er der, som han udtrykker det "total rum for forbedring", når det gælder om at udnytte biografens muligheder.

Når det gælder finansiering af film, så mener Claus Ladegaard, at der i forbindelse med filmforliget skal træffes beslutning om, hvorvidt der skal tilføres flere penge, eller at antallet af film skal reduceres.

Slankere ledelse fik direktørbrikkerne til at falde på plads på DFI 

Claus Ladegaard bliver ny direktør for Filminstituttet 

 

 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs