MediaWatch

Ny filmdirektør: "Der er totalt rum for forbedring"

Dansk film kan blive bedre og stærkere end i dag, mener Claus Ladegaard, nyudnævnt direktør for Det Danske Filminstitut (DFI). Det skriver Finans.

Foto: /ritzau/Søren Sielemann/

Den nyudnævnte direktør for Det Danske Filminstitut (DFI), Claus Ladegaard, som i dag er vicedirektør, søgte ikke engang jobbet. Men visionerne har han, og de handler om mere end billetsalg, skriver Finans.

"Man kan måle dansk film på mange måder, og markedsandelen er én af dem. Vi skal helst ligge på 25 pct., og der når vi ikke op i år. Man kan måle på festivaldeltagelse, og det betyder, at vi skal være på de vigtigste festivaler. Der går det rimeligt. Men et tredje punkt er det allervigtigste: Hvilken kulturel betydning har dansk film? Hvor meget er dansk film i stand til at handle om det, der optager os som mennesker i dette land? Det er svært at måle, men vi kan blive bedre og stærkere, end vi er i dag," siger den nyudnævnte direktør til Finans.

Han påpeger, at det en omstillingsfase, som dansk film i øjeblikket befinder sig i, hvor mange filminstruktører i dag søger mod udlandet. Samtidig er der, som han udtrykker det "total rum for forbedring", når det gælder om at udnytte biografens muligheder.

Når det gælder finansiering af film, så mener Claus Ladegaard, at der i forbindelse med filmforliget skal træffes beslutning om, hvorvidt der skal tilføres flere penge, eller at antallet af film skal reduceres.

Slankere ledelse fik direktørbrikkerne til at falde på plads på DFI

Claus Ladegaard bliver ny direktør for Filminstituttet

 

 

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere