MediaWatch

Ny filmdirektør: "Der er totalt rum for forbedring"

Dansk film kan blive bedre og stærkere end i dag, mener Claus Ladegaard, nyudnævnt direktør for Det Danske Filminstitut (DFI). Det skriver Finans. 

Foto: /ritzau/Søren Sielemann/

Den nyudnævnte direktør for Det Danske Filminstitut (DFI), Claus Ladegaard, som i dag er vicedirektør, søgte ikke engang jobbet. Men visionerne har han, og de handler om mere end billetsalg, skriver Finans.

"Man kan måle dansk film på mange måder, og markedsandelen er én af dem. Vi skal helst ligge på 25 pct., og der når vi ikke op i år. Man kan måle på festivaldeltagelse, og det betyder, at vi skal være på de vigtigste festivaler. Der går det rimeligt. Men et tredje punkt er det allervigtigste: Hvilken kulturel betydning har dansk film? Hvor meget er dansk film i stand til at handle om det, der optager os som mennesker i dette land? Det er svært at måle, men vi kan blive bedre og stærkere, end vi er i dag," siger den nyudnævnte direktør til Finans.

Han påpeger, at det en omstillingsfase, som dansk film i øjeblikket befinder sig i, hvor mange filminstruktører i dag søger mod udlandet. Samtidig er der, som han udtrykker det "total rum for forbedring", når det gælder om at udnytte biografens muligheder.

Når det gælder finansiering af film, så mener Claus Ladegaard, at der i forbindelse med filmforliget skal træffes beslutning om, hvorvidt der skal tilføres flere penge, eller at antallet af film skal reduceres.

Slankere ledelse fik direktørbrikkerne til at falde på plads på DFI 

Claus Ladegaard bliver ny direktør for Filminstituttet 

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs